Още като я купих нещо оборотите си скачаха от 600 до 1200, и като сменя на газ на свободен ход гасне. Казаха ми да сменя ламбдасонда, така и направих. Слоьих оригинална на бош (200лв тая дето се приспособява) сам си я приспособих и монтирах (мисля че не трябва висше за тая работа), ама резултата беше 200лв за нищо. Мотора мие 33503 (1.4 ТС 103 коня). Ходих на комп. диагностика сондата работи а резултат няма. Всичко работи ама колата не "дави" а за работа на газ неможе и да става дума. Някакви идеи ?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Нестабилна работа на двигателя 1.4ТС 103коня
Collapse
X
-
какво ще рече МПХ? колата е с АГУ Landi Renzo за пълна инжекция, фул груп използва инжекторите на бензина, Идея? Регулира свободния ход много бавно на бензин а на газ твърде бавно затова и гасне, според мен.
Стига се дотам че и на свободен ход на място на газ гасне, направо в чудо се виждам!
Другото което е че много сиолно мирише на недоизгорял бензин/газ, ЦО показва 1% на бензин и 7% на газ...
Някакви идеи?145 1.4 TS 99' EX
145 1.6 TS 99'
Comment
-
Моторче за празния ход - намира се на дроселовата клапа, и няма такава АГУ, която да ползва бензиновите инжектори за да впръсква газ!
Дай повече пояснения относно АГУ-то, па ако може и снимка да двигателния отсек.Mitsubishi Outlander
Mitsubishi Space Star
Daihatsu Terios
Comment
-
Моторчето на празен ход е вградено заедно с потенциметъра на дроселовата клапа. Като се видим за смяната на дебитомерите ще ти покажа какво имам предвид и къде се намира.Alfa Romeo 146 1400 L MEDIO 16V TS '00 - Бивша
Чат за съфорумци: http://clubalfaromeo.walker-bg.info/
Comment
-
Tова е линк към страницата на производителя на газовата уредба:
http://catalogo.landirenzo.com:88/scrip ... target=yes
работи доста просто. Дистрибутора който се вижда влиза във пластмасовия колектор, и да колега май си прав - не използва инжекторите ами колекторите.
Относно това моторче за празния ход - само като кажете че е заедно със дроселната клапа... и ми става лошо като се замисля за цифрите на ремонта...145 1.4 TS 99' EX
145 1.6 TS 99'
Comment
-
Колега довечера ще стане ли работата с дебитомерите.
Дай на ЛС някакъв телефон да се чуем.Alfa Romeo 146 1400 L MEDIO 16V TS '00 - Бивша
Чат за съфорумци: http://clubalfaromeo.walker-bg.info/
Comment
-
IGS LPG SYSTEM
Последното поколение газова система, наречена IGSystem е създадена от компания LANDIRENZO за допълнително подобряване действието на двигателя с газово гориво и по-голяма екологична чистота. IGSystem е директно впръскваща горивото инжекционна система, даваща възможност да се контролира правилната работа на двигателя, контрол на двигателната емулсия и оптимизиране работата на всички видове оперативни системи на автомобила. Фирмата е единствената, която притежава комплексен софтуер за поставяне на газова система IGSystem на всички съвременни автомобили, както с алуминиеви, така и с пластмасови колектори. Тази система е специално конструирана и създадена, за да предпазва двигателя от евентуални детонации (гърмене), които не са изключени при другите видове системи.
Горивото идва от газовата бутилка, преминава през редуктор-изпарител, който контролира налягането и температурата и постъпва в дозиращото устройство. Дозиращото устройство препраща потока от горивото към дистрибутора на гориво. Дистрибутора е устройство, което разпределя потока на горивата за всеки отделен цилиндър, посредством команди подавани от компютъра на IGSystem.
Компютъра на IGSystem взема под внимание влошаването на работата на двигателя и автоматично коригира параметрите на работа. Компютъра също така управлява и други функции на системата като: отчитане на нивото на гориво в газовата бутилка, превключването на газ пропан-бутан, оборотите в минута и др.
Програмирането на IGSystem се извършва посредством PC (лаптоп), който е свързан чрез специален интерфейсен кабел с компютъра на IGSystem. Правилната работа на компютъра на IGSystem се гарантира от това, че всички данни които постъпват и контролират работата на газовата уредба се вземат от оригиналния компютър на автомобила и ламбда сензорния сигнал.
Редуктор-изпарител
Той се състои от две нива от мембранен тип и се затопля от охладителната система на автомобила. Други части са: филтър, газов клапан, температурен сензор и предпазен клапан. Той е калибриран за изходно налягане от 0.95 бара (по-високо от съществуващото налягане в колекторните тръби).
Спецификации:
Тестово налягане 1.6 бара
Работно налягане 0.95 бара
Дистрибутор
Разпределя захранването с гориво индивидуално за всеки цилиндър. Устройството е с такъв размер, за да поддържа постоянно налягане, така че да е малко по-високо от атмосферното налягане на входа и да затваря всмукателните колектори на изхода.
Дозиращо устройство
Включва два стъпкови мотора, които управляват два клапана. Първия стъпков мотор управлява двигателя при работа на празен ход и ниска скорост, докато втория стъпков мотор управлява горивото на средни и високи обороти, по време на подаване на газ. Електроклапана (cut-off клапан) е позициониран на входа на дозиращото устройство, за да прекъсва горивото, когато се отнеме газта. Диагностичната букса за отчитане на налягането е позиционирана на cut-off клапана.
Дозиращо устройство - спецификации:
Работен волтаж 12V
Сила на абсорбация 150mA
Номинална сила 2W
Работна температура -20/+120 С
Защита срещу прах и вода IP54
Газов клапан-спецификации:
Работен волтаж 12V
Вътрешна резистенция 26-30 Ohm
Работна температура -20/+120C
Компютър IGSystem
Управлението на горивото се осъществява чрез картографиране и запаметяване на работата на стъпковите мотори. Картографирането се определя чрез оборотите в минута (RPM) и абсолютното колекторно налягане (МАР) отнесено към атмосферното налягане. Тези данни се настройват от функционирането на ламбда сензорния сигнал и от настройването на входящия TPS, определящ подаването на газ и прекъсването й.
А) МАР сензора, както и температурния сензор са неразделна част от редуктор-изпарителя. Сигнала от температулния сензор се използува, за да може автомобила да премине от бензин на газ пропан-бутан автоматично. Двигателя винаги стартира на бензин. Автоматичното преминаване на газ пропан-бутан зависи и от други функции като: времето изминало от стартирането на двигателя, работата на кислородния сензор, RPM, подаване/отнемане на газ при работа на двигателя. Също така е включена и функция за автоматично преминаване на бензин в случай на преминаване над 6000 и повече оборота в минута за предпазване на двигателя от претоварване.
Такава145 1.4 TS 99' EX
145 1.6 TS 99'
Comment
-
Колеги, и аз съм със 146-чка, 1,4 ТС, и имам същите проблеми, мени обороти и доста често нямам мощност.... Другото е, че сутрин като я запаля трябва доста да е изчакам за да мога да потегля, и доста често когато я запаля сутрин, първия път ми гасне
Comment
-
Първоначално публикувано от filip_gadКолеги, и аз съм със 146-чка, 1,4 ТС, и имам същите проблеми, мени обороти и доста често нямам мощност.... Другото е, че сутрин като я запаля трябва доста да е изчакам за да мога да потегля, и доста често когато я запаля сутрин, първия път ми гасне97' Alfa Romeo 146 1.6 TS
.....и тогава Ботев слязъл от Балкана със "Шмайзер" в ръка....
Comment
-
Първоначално публикувано от DeViL145ами ако е с пластмасовия капак (както в моя случей)
Тротъл позишън сензор - комплект'04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
'02 Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 150cv, remapped by Bobo
'99 Alfa Romeo 145 1.6 TS 120cv - ex
Comment
-
Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001
Comment
Comment